Bonhoeffer College

1. Fix je slaapritme
In de vakantie geldt: niets moet, alles mag. Daarom lig je waarschijnlijk later in bed en slaap je 's ochtends lekker uit. Nu school weer gaat beginnen moet je eerder opstaan. Het is daarom goed om vast een paar dagen van te voren te beginnen met je slaapritme aan te passen. Ga iedere dag een beetje eerder naar bed. Dan is de overgang van weer heel vroeg opstaan minder groot en zit jij straks een stuk uitgeruster in de klas.

2. Controleer je fiets en/of OV-chipkaart

Hoe ga jij naar school? Met de fiets? Grote kans dat je die in de vakantie minder hebt gebruikt. Check of je banden nog vol lucht zitten en of je veilig van A naar B komt met je stalen ros. Ga je altijd met de bus? Zorg dan vast voor voldoende saldo. Jammer als je straks bij de halte staat en niet mee mag omdat er niet genoeg op je kaart staat.

3. Plannen is het halve werk

Bekijk vast je rooster, pak je naschoolse activiteiten erbij en vergeet hierbij vooral je me-time niet. Hoe zien jouw weken eruit? Als je dit vast goed op papier zet wordt het plannen van huiswerk maken en leren een stuk gemakkelijker.

4. Bedenk vast waar je in het lokaal wil zitten

Nu je je rooster hebt en weet wanneer je waar precies moet zijn, is het ook vast handig om na te denken waar je wil gaan zitten. De plek die je uitkiest aan het begin van het schooljaar, blijft vaak het hele jaar jouw plek.

5. Start het schooljaar sterk
Aan het begin van het jaar heb je de meeste energie en motivatie. Start daarom sterk door goed je best te doen en mooie cijfers te halen. Als je sterk start, kun je het namelijk beter opvangen als er verderop in het jaar een dip in energie komt. Óf als er iets gebeurt waardoor je je even minder goed op school kunt concentreren.

Je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk.


Wij wensen jullie een heel fijn schooljaar toe.